Eenvoudiger leven met de cirkel van invloed en betrokkenheid


We maken ons allemaal wel eens druk om dingen. Of je op tijd komt voor je afspraak, of je een goede indruk hebt gemaakt tijdens die vergadering op je werk, of je dochter wel goed genoeg op let in het verkeer, of je voldoende frisdrank in huis hebt gehaald voor de visite van vanavond. En soms gaat het over grotere dingen, zoals het milieu, de nieuwe president van Amerika of de aanslagen in het Midden-Oosten. Allemaal zaken waar je je betrokken bij voelt en waar je van wakker kunt liggen ‘s nachts.

Soms zou je willen dat je de hele wereld kon veranderen, ook al weet je dat dit niet altijd binnen je mogelijkheden ligt. Voel je je verantwoordelijk voor iets waar je geen invloed op kunt uitoefenen? Dan zul je al gauw vermoeid en gefrustreerd raken; je voert een zinloze strijd. Inzicht in waar je wel en niet invloed op hebt zal je verlichting geven.

In ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ beschrijft Stephen Covey dat er twee cirkels zijn waarbinnen je actief bent: de cirkel van invloed en de cirkel van betrokkenheid.

De cirkel van betrokkenheid

In de cirkel van betrokkenheid spelen zich de dingen af die je bezighouden en die ook invloed op je hebben. Maar andersom heb je geen invloed op die dingen; het is eenrichtingsverkeer. Dit gaat vaak over dingen die ‘van bovenaf’ worden besloten of nu eenmaal zijn zoals ze zijn, zoals wet- en regelgeving, het stoplicht dat op rood of groen staat, het weer, et cetera. Hier energie in steken heeft geen zin; je verandert de situatie er niet mee. Het toch proberen kost je te veel energie, en levert je weinig tot niets op.

De cirkel van invloed

In de cirkel van invloed zitten de dingen waar je wél invloed op hebt. Je kunt hier denken aan je kledingkeuze, de manier waarop je je collega’s aanspreekt of de stad waarin je woont. Binnen de cirkel van invloed heb je de meeste kans om dingen naar je hand te zetten. Door je energie (proactief) op deze cirkel te richten, creëer je mogelijkheden in plaats van stress en frustratie.

Bekijk per situatie welke onderdelen binnen de cirkel van betrokkenheid liggen en welke onder de cirkel van invloed vallen. Een situatie is zelden volledig beïnvloedbaar, maar ook zelden helemaal hopeloos.  Wordt je op je werk wegens een reorganisatie overgeplaatst naar een andere afdeling en heb je het gevoel daar helemaal niet op je plek te zitten? Aan de situatie zelf kun je niets veranderen; dat is door de directie zo besloten. Je kunt deze overplaatsing accepteren en je er bij neerleggen dat je er geen invloed op hebt. Je kunt er ook voor kiezen om weg te gaan en ander werk te zoeken. Of om te investeren in de relatie met je collega’s, om zo meer werkplezier te creëren. En zo zijn er nog legio andere mogelijkheden die liggen binnen je cirkel van invloed.

Heb je momenteel te maken met een ongewenste situatie? Wat kan voor jou een eerste stap binnen je cirkel van invloed zijn om er iets aan te doen?

 

Meer lezen?

 

 

 

Illustratie: Liza Renee